Kansallinen Lammi -ralli

Home / Kansallinen Lammi -ralli

Kansallinen Lammi -ralli 10.-11.8.2018

EM historic-rallisarjan osakilpailun, Lahti Historic Rallyn, yhteydessä ajetaan kansallinen rallikilpailu tänäkin vuonna – kuitenkin täysin uudistetulla konseptilla.

Lammin Betoni -konserni lähti mukaan kansallisen rallin vauhtiin, niinpä kilpailu ajetaankin Lammi -ralli nimellä juuri tästä syystä. Konserniin kuuluvat Lammin Betoni, Lammi-Kivitalot, Lammi-Perustus, joiden monipuolinen osaaminen ja jämeryys strategisina kulmakivinään ovat taanneet rakennusalalla konsernille suunnannäyttäjän aseman.

Tänä vuonna erikoispiirteenä voitaneen mainita, että ralli kirjaimellisesti yhdistää maakuntia. Reitti suuntautuu vahvasti Lahdesta länteen, Päijät-Hämeestä Kanta-Hämeeseen, Lammin ympäristöön. Molempina kilpailupäivinä päivähuollot suoritetaan Lammilla (Lammin Betonilla).

Säännöt ovat valmisteilla, tarjoten luokkajaoltaan mahdollisuuden osallistumiselle kansalliseen ralliin myös historic-autoilla – ja ilman ennakkotutustumista. Kansallisen rallin historic-luokissa kilpaillaan Historic Rally Trophy –osakilpailujen tapaan kansallisten lisenssi- ja tekniikkasääntöjen mukaisesti.

Kilpailun luokkajako on suunniteltu siten, että kilpaileminen on mahdollista joko yksi- tai kaksipäiväisesti. Tällä konseptilla pyrimme tarjoamaan kattavat mahdollisuudet kotimaisille historic- kuin muillekin rallikuljettajille osallistua kilpailuun. Kilpailuaikataulu mahdollistaa niille kansallisen rallin historic-kilpailijoille, jotka haluavat osallistua kilpailuun vain yksipäiväisesti, osallistumisen myös ilman yöpymistä kilpailupaikkakunnalla. Kilpailulla on myöskin NEAFP-status (National event with authorised foreign participation)

Kilpailureitti luokille jotka kilpailevat kaksipäiväisesti, pe-la 10.8.-11.8.2018, on 630 km; sisältäen 12 erikoiskoetta, yhteispituus 161 km.

Kilpailuluokat jotka ajavat yksipäiväisesti la 11.8.2018, reitin kokonaispituus n.296 km; sisältäen 6 erikoiskoetta, yhteispituus n. 85 km.

Kansallisessa rallissa luokat historic-autoille ja nykyautoille; naisille, nuorille, F-ryhmäläisille, 4-vetoautoille yms.. Nykyautoille tarjolla kattavasti ennakkotutustuvat luokat (pe-la 10.8.-11.8.2018).

Kansalliset luokat starttaavat KV-kilpailun perään, KV-puolen aikataulu on seuraavanlainen:

Pe 10.8.2018

Kilpailun lähtö, Lahden Satama, klo 10:01

Päivähuolto Lammilla klo 13:15

Iltahuolto kilpailukeskuksessa Lahti-hallilla klo n. klo 18

LA 11.8.2018

Kilpailun lähtö, parkkitalo Hansa 8:31

Lahden Satama, klo 9:01

Päivähuolto Lammilla klo 12:15

Kilpailun maali ja palkintojenjako, Lahden Satama, klo 16:45

Vuosien varrella on käyty paljon keskustelua myös siitä, miten mahdollisesti lukuisia talleissa olevia historic-autoja, joilla ei viime aikoina kilpailtu, voitaisiin saada mukaan kilpailuihin? Kilpailun järjestäjä, Lahti Historic Rally ry, tarjoaa kannustimeksi alennetun ilmoittautumismaksun kaksipäiväiseen kilpailuun niille historic-autoille, joilla on viimeksi kilpailu vuonna 2014 tai aiemmin.

Kansallisen rallin säännöt julkaistiin 15.6.2018.

https://akk.autourheilu.fi/Public/Kiti/Competition/CompetitionOpen.aspx?id=6479&edit=0