Lahti Historic Rally 2020 peruttu/cancelled

Lehdistötiedote 12.05.2020, Lahti Historic Rally 2020 peruttu

Elokuun 14.-15.päivä ajettavaksi suunniteltu FIA European Historic Sporting Rally Championship-osakilpailu kesältä 2020 joudutaan perumaan koronavirus COVID-19 -pandemian vuoksi.

Historicin EM-pisteistä piti ajaa jo maaliskuun puolivälissä Espanjan Costa Bravalla, mutta kilpailu peruttiin koronan vuoksi kilpailijoiden jo saavuttua kilpailupaikalle.

Sen jälkeen osakilpailut Italiassa, Tsekissä, Espanjassa, Unkarissa ja Itävallassa on joko peruttu tai siirretty myöhempään ajankohtaan syksylle. Lahti oli alunperin sarjan 7.osakilpailu, mutta kalenterimuutosten myötä sarjan avaus olisi ollut Lahdessa.

Syyskuun Italian osakilpailu Rally Elba Storico, sekä lokakuun Sveitsin osakilpailu Rallye International du Valais ovat toistaiseksi vielä FIA:n kalenterissa järkähtämättömästi alkuperäisillä paikoillaan.

Lahti Historic Rally ry:n hallitus, sekä rallin järjestelytoimikunta ei tämän vuoden osalta nähnyt todennäköiseksi, että eri maissa eri tahtiin etenevä pandemia, sen asettamat liikkumisrajoitukset ja valtiorajojen sulut olisivat mahdollistaneet ulkomaisien kilpailijoiden osallistumista.

Vaikka elokuun alkaessa rajat aukeaisivat, pitäisi varma tieto asiasta ulkomaalaisilla kilpailijoilla olla jo pian, jotta matkasuunnitelmia lauttamatkoineen ja lentoineen voisi suunnitella. Kokonaisuutena yhtälössä on liikaa muuttuvia osioita joihin järjestäjällä ei ole mahdollisuutta vaikuttaa. Taloudellisestikaan kilpailusta olisi noin vaikealla yhtälöllä hyvin vaikea saada kannattavaa. Kansainvälisen kilpailun osalta katseet on nyt suunnattu sarjakauteen 2021, johon mukaan pääsemiseksi Lahti on jo hakemuksen tehnyt, kertoo kilpailun tiedottaja Jani Seppälä.

Top Building Ralli

Lahti Historic Rally ry:n järjestämä
Top Building Ralli ajetaan lauantaina 15.8.2020.

Kilpailukeskus, lähtö ja maali tulevat sijaitsemaan Tuuloksen Kapakanmäellä.
Reitti sisältää 3 ek:ta kahteen kertaan, siis yhteensä kuusi ek:ta joilla päästään noin 84:ään ek-kilometrin.

Kokonaisreitti on pituudeltaan 247km.
Luokkia kilpailusta löytyy, olipa tasosi MM tai aloittelija.

Nuotitus on kilpailupäivän aamuna ja toivomme saavamme mukaan kansallisen ja miksei kansainvälisenkin tason kuljettajia Lammin seudun upeille tiestöille.

Kilpailukeskuksen, huoltojen, tauon osalta pyritään ratkaisuihin joissa minimoidaan lähikontaktit. Näistä tiedotetaan tarkemmin kilpailijaohjeessa.

Ilmoittautumisaika päättyy 09.08.2020 klo 23:59, joten Jämsässä 08.08. kilpailemassa olleetkin ehtivät hyvin ilmoittautumaan.

Säännöt löytyvät KITI:stä

Pistäkäähän kalenteriin
Lammi 15.8.2020 / Top Buiding Ralli/ NEAFP