EM Lahti Historic Rally ajetaan ensi kesänä elokuun puolivälissä 20:nnen kerran, joten 19 vuotta tulee täyteen. Merkittävää rallijärjestelyille on myös, että jo kymmenen vuoden ajan on Autosalpa Lahti toimittanut organisaation käyttöön noin viikon ajaksi henkilö- ja pakettiautoja.
”Ralliorganisaatio tarvitsee tavarantoimitukseen isompaa kalustoa, henkilöautot toimivat etuautoina kilpailussa sekä kansainvälisen FIA:n toimihenkilöiden käytössä helpon liikkumisen mahdollistamiseksi kisan aikana kaupungissa sekä reitillä”, kertoo Autosalpa Lahti -autoliikkeen johtaja Jarkko Metso.

Myös rallin turvatarkastustoiminnot ja ralliautojen äänenmittaukset ennen kisaa hoituvat Autosalpa Lahden toimitiloissa, osoitteessa Vanhanradankatu 2, 15520 Lahti.
”Haluamme tarjota asiakkaillemme ja muullekin yleisölle mahdollisuuden päästä läheltä ihastelemaan historic-ralliautoja. Katsastuksen aikana paikalla on kuuluttaja, autourheilun ammattilainen Kimmo Viitanen, joka kertoo yksityiskohtia autoista ja kuljettajista sekä niiden historiasta”, kertoo Metso.
”Muusta ohjelmasta kerromme myöhemmin, mutta luvassa on kiva päivä historic-autojen parissa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.”

Metso kertoo, että autoilu, autot ja sen myötä autokilpailutkin ovat mielenkiintoisia.
”Arvostamme samoja asioita ralliorganisaation kanssa. Autoilun ja autojen historian vaaliminen ja tukeminen on meille tärkeä asia. Ei näitä hienoja nykyautojakaan olisi ilman autoilun ja autojen historiaa.”

Kilpailun jälkeen suoritettava jälkikatsastus tehdään myös Autosalpa Lahden tiloissa.
”Meillä on neljä nosturipaikkaa käytössä ja tietysti kaikki tarvittavat erityistyökalutkin. Tilat ovat siistit ja tilavat.”

Kategoriat: Uutiset