Onnittelut Sami Pajarille ja Emmi Mälköselle aivan loistavasta suorituksesta Jyväskylän Secto MM-rallissa! Sami Pajari on Lahti Historic Rallyn ja Future SM-ralli & HRT-kisan Rallietkoilla, tällä kertaa haastattelemassa kilpailijoita ja rallin tekijöitä. Tervetuloa aplodeeraamaan Samille Lahden satamaan.

Lahden kaunis venesatama on Lahti Historic Rallyn, Future SM-rallin sekä Historic Rally Trophyn näyttämönä. Lahti Historic Rallyn 20-vuotistaipaleen aikana satamasta on aina lähdetty reitille ja sinne on aina palattu maaliin. Niin nytkin, mutta tällä kertaa Lahti Historic Rallyn kansainvälisen historicien EM-osakilpailun kilpailijoiden huoltoalue sijaitsee myös satama-alueella. Aiemmin oltiin kilpailukeskuksena toimivan Lahti Hallin piha-alueella, joka nyt tuttuun tapaan toimii sekä SM-rallin että HRT-sarjan kilpailijoiden huoltoalueena. Kilpailijoita kolmessa eri arvosarjassa on niin paljon, että kaikki eivät Lahti Hallin pihalle mahdu.

Rallietkot on nyt uutta Lahti Historic Rallyn yhteydessä! Kilpailua edeltävänä torstaina 10.8. satama-alueella lähtö/maali-rampilla tapahtuu! Kilpailijat ovat tutustuneet reittiin ennakkoon päivällä, mutta sen jälkeen klo 19.00 alkaen heitä saapuu lähtölavalle haastatteluihin. Lahden oma poika, maailmanmestari Sami Pajari on Jyväskylän Secto MM-rallista kotiuduttuaan tulossa esittämään Lahden kisaan osallistuville rallikavereilleen kiperiä kysymyksiä, lieneekö tiedossa ihan sisäpiirijuttujakin… kukapa tietää? Tilaisuuden juontajana toimii autourheilun konkari Toni Lönnroos.

Satamaan on kutsuttu mm. Toyotan MM-tiimin tallipäällikkö Jari-Matti Latvala, jonka kartturina Lahden Historic Rallyssa toimii Sami Pajarin vakiokartturi Enni Mälkönen. Kutsuttu on myös Heikki Kovalainen kartturinsa Janni Hussin kanssa, ja monta, monta muuta sekä EM-osakisan, Ralli SM -sarjan että Historic Rally Trophy -sarjan kilpailijaa ja myös kilpailun järjestäjien edustajia. Paikalla on rallitunnelmaa nostattamassa myös kilpailijoiden ralliautoja, myytävänä on rallipaketteja yms. ralliin liittyvää tavaraa. Seuraa mainontaa Rallietkoista some-kanavistakin.

Aikataulua viikonlopulle

Perjantaina 11.8. lähtöseremoniat satamassa alkavat klo 11:01, kun ensimmäiset EM-kilpailijat starttaavat kaksipäiväiseen, noin 150 ek-kilometriä sisältävään kilpailuun. EM-osanottajia on 44 autokuntaa eli viimeinen heistä lähtee satamasta klo 11:44. HRT-sarjan tasanopeusluokan vuoro on noin puolisen tuntia myöhemmin, ja siitä pienen tauon jälkeen muut HRT-luokkien. Historic-kilpailijat tulevat Lahteen 45 minuutin huoltoon noin klo 14:sta alkaen. Huoltoa ja EM-kilpailijoiden toimia pystyy hyvin seuraamaan sataman huoltoalueella.

Huoltotauon jälkeen perjantaina ajetaan vielä kaksi erikoiskoetta, ensin kaikki historicit ja heidän peräänsä Future SM-rallin kilpailijat, joilla erikoiskokeita perjantaina on vain kaksi. SM-rallin kilpailijat saapuvat satama-alueelle puolisen tuntia ennen omaa lähtöaikaa, noin 17 alkaen.

Lauantaina 12.8. kilpailijat tulevat vajaan tunnin mittaiseen päivähuoltoon noin klo 12:00; EM-kilpailijat satamaan, muut Lahti Hallin piha-alueelle. Iltapäivälenkin jälkeen satamaan ensimmäisiä autoja odotellaan noin klo 17 ja maaliintuloseremoniat juhlallisuuksineen alkavat arviolta noin tuntia myöhemmin.

Lähtö- ja maaliseremonioita selostaa tuttuun tapaan Kimmo Viitanen. Satama-alueella on iso näyttöruutu, josta voi seurata suoraa lähetystä erikoiskokeilta, haastatteluja yms.

Tervetuloa Lahden satamaan kannustamaan kilpailijoita ennen starttia ja onnittelemaan maaliin ajaneita hienosta suorituksesta!

 

Kategoriat: Uutiset