Lahti Historic Rally ajettiin ensi kerran jo vuonna 2002, silloin ei ajettu vielä EM-pisteistä, mutta seuraavana vuonna jo ajettiin. Kilpailun yhteydessä on vuosien aikana ajettu säännöllisesti myös kansallinen ralli, nyt ajetaan AD Varaosaexpert -ralli, johon toki on ulkomaalaisillakin mahdollisuus osallistua jos kalusto on kansallisten sääntöjemme mukainen.

Lahden Satama on vakiinnuttanut paikkansa kilpailun lähtö -ja maalipaikkana. Kaunis Vesijärven ranta-alue, jota kaupungin olohuoneeksikin kutsutaan, luo tapahtumalle näköisensä ja arvoisensa puitteet. Perjantaina 9.8.2019 klo 9:30 alkavat kilpailijat kokoontua satamaan lähdön odotuasalueelle. Startti tapahtuu sataman toriaukiolta klo 10:01 alkaen.

Lauantaina 10.8.2019 kilpailut starttaavat satamasta klo 9 alkaen, Lahti Historic Rally ensin ja AD Varaosaexpert -ralli sen perään,kuten perjantainakin.

Perjantaina kilpailijoilla on huoltotauko Kausalan Ravilinnassa n. klo 13:30 alkaen, sekä iltahuolto kilpailukeskuksella Lahden Urheilukeskuksella klo 17:50 alkaen.

Lauantaina huoltotauko Lammilla Hakkalan koululla n. klo 12:15 alkaen, maaliin Lahden Satamaan ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan klo 17 aikaan.

Kansainvälinen Lahti Historic Rally sisältää 12 erikoiskoetta, perjantaina 6 ek:ta jotka mitaltaan yhteensä 79 ek-kilometriä, lauantaina 6 ek:ta mitaltaan yhteensä 76 ek-kilometriä. Kansainvälisen kilpailun kuljettajat ajavat nuoteista. AD-Varaosaexpert -rallin kilpailijoilla on mahdollisuus kilpailuluokastaan riippuen ajaa kaksipäiväisenä nuotista, tai yksipäiväisenä (ajopäivä lauantai) ilman nuotteja. Kansalliseen historic-luokkaan osallistuva kilpailija voi valita myös kaksipäiväisen kilpailun ilman nuotitusta.