Vuoden 2019 voittajapari, Esa Peltonen- Jyrki Saarto. Toyota Starlet 1300

Lahti Historic Rally 2020 peruttu

Elokuun 14.-15.päivä ajettavaksi suunniteltu FIA European Historic Sporting Rally Championship-osakilpailu kesältä 2020 joudutaan perumaan koronavirus COVID-19 -pandemian vuoksi.

Historicin EM-pisteistä piti ajaa jo maaliskuun puolivälissä Espanjan Costa Bravalla, mutta kilpailu peruttiin koronan vuoksi kilpailijoiden jo saavuttua kilpailupaikalle.

Sen jälkeen osakilpailut Italiassa, Tsekissä, Espanjassa, Unkarissa ja Itävallassa on joko peruttu tai siirretty myöhempään ajankohtaan syksylle. Lahti oli alunperin sarjan 7.osakilpailu, mutta kalenterimuutosten myötä sarjan avaus olisi ollut Lahdessa.

Syyskuun Italian osakilpailu Rally Elba Storico, sekä lokakuun Sveitsin osakilpailu Rallye International du Valais ovat toistaiseksi vielä FIA:n kalenterissa järkähtämättömästi alkuperäisillä paikoillaan.

Lahti Historic Rally ry:n hallitus, sekä rallin järjestelytoimikunta ei tämän vuoden osalta nähnyt todennäköiseksi, että eri maissa eri tahtiin etenevä pandemia, sen asettamat liikkumisrajoitukset ja valtiorajojen sulut olisivat mahdollistaneet ulkomaisien kilpailijoiden osallistumista.

Vaikka elokuun alkaessa rajat aukeaisivat, pitäisi varma tieto asiasta ulkomaalaisilla kilpailijoilla olla jo pian, jotta matkasuunnitelmia lauttamatkoineen ja lentoineen voisi suunnitella. Kokonaisuutena yhtälössä on liikaa muuttuvia osioita joihin järjestäjällä ei ole mahdollisuutta vaikuttaa. Taloudellisestikaan kilpailusta olisi noin vaikealla yhtälöllä hyvin vaikea saada kannattavaa. Kansainvälisen kilpailun osalta katseet on nyt suunnattu sarjakauteen 2021, johon mukaan pääsemiseksi Lahti on jo hakemuksen tehnyt, kertoo kilpailun tiedottaja Jani Seppälä.

Top Building Ralli

Kansallisen Top Building Rallin osalta järjestelytoimikunta on vielä toiveikas, lopulliset päätökset tästä kilpailusta tehdään kesäkuun alkupuolella.

-Kilpailu mahdollisesti voitaisiin ajaa yksipäiväisenä kotimaisten kilpailijoiden voimin, hyödyntäen Lahti Historic Rallyn toisen ajopäivän reittiä, nuotituspäivän ollessa perjantai. Mahdollisesti kilpailu voisi olla sarjakilpailu esimerkiksi kotimaiselle Historic-sarjalle tai vaikkapa F-Rallisarjalle joilta on jäänyt alkukaudella kilpailu/kilpailuja ajamatta.

Lahti Historic Rally ry on nykyisellään neljän seuran yhdistys, Heinolan UA, Lammin UA, Lahden UA sekä Päijät-Hämeen UA. Jokaiselta seuralta on alkuvuoden aikana kariutunut yksi kilpailu säiden tai koronan vuoksi, joten taloudellisesti olisi tärkeää edes jotakin tuottoa kuluvalle vuodelle saada, kerrotaan yhdistyksen hallituksesta.