10. – 11.8.2018 ajettava Lahti Historic Rally järjestetään jo 17. kertaa.

Edustava kilpailukeskus (Lahti-halli), sekä kilpailun lähtö- ja maalipaikka, Lahden satama, tarjoavat upeat puitteet tapahtumalle. FIA European Historic Sporting Rally Championship -osakilpailu tuo Suomeen tänäkin vuonna osanottajia useista Euroopan maista, näyttävää ajokalustoa tietenkään unohtamatta.

Tänä vuonna erikoispiirteenä voitaneen mainita, että ralli kirjaimellisesti yhdistää maakuntia. Reitti suuntautuu vahvasti Lahdesta länteen, Päijät-Hämeestä Kanta-Hämeeseen, Lammin ympäristöön. Molempina kilpailupäivinä päivähuollot suoritetaan Lammilla (Lammin Betonilla). Kilpailun kokonaisreitti on 630 kilometriä, sisältäen 12 erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 161km. Kilpailun säännöt on julkaistu ja löytyvät nopeiten  TÄSTÄ.

Pe 10.8.2018

Kilpailun lähtö, Lahden Satama, klo 10:01

Päivähuolto Lammilla klo 13:15

Iltahuolto kilpailukeskuksessa Lahti-hallilla klo n. klo 18

LA 11.8.2018

Kilpailun lähtö, parkkitalo Hansa 8:31

Lahden Satama, klo 9:01

Päivähuolto Lammilla klo 12:15

Kilpailun maali ja palkintojenjako, Lahden Satama, klo 16:45

Kansallinen ralli
EM historic-rallisarjan osakilpailun, Lahti Historic Rallyn, yhteydessä ajetaan kansallinen rallikilpailu tänäkin vuonna – kuitenkin täysin uudistetulla konseptilla.

Lammin Betoni -konserni lähti mukaan kansallisen rallin vauhtiin, niinpä kilpailu ajetaankin Lammi -ralli nimellä juuri tästä syystä. Konserniin kuuluvat Lammin BetoniLammi-KivitalotLammi-Perustus, joiden monipuolinen osaaminen ja jämeryys strategisina kulmakivinään ovat taanneet rakennusalalla konsernille suunnannäyttäjän aseman.

Säännöt ovat valmisteilla, tarjoten luokkajaoltaan mahdollisuuden osallistumiselle kansalliseen ralliin myös historic-autoilla – ja ilman ennakkotutustumista. Kansallisen rallin historic-luokissa kilpaillaan Historic Rally Trophy –osakilpailujen tapaan kansallisten lisenssi- ja tekniikkasääntöjen mukaisesti.

Kilpailun luokkajako on suunniteltu siten, että kilpaileminen on mahdollista joko yksi- tai kaksipäiväisesti. Tällä konseptilla pyrimme tarjoamaan kattavat mahdollisuudet kotimaisille historic- kuin muillekin rallikuljettajille osallistua kilpailuun. Kilpailuaikataulu mahdollistaa niille kansallisen rallin historic-kilpailijoille, jotka haluavat osallistua kilpailuun vain yksipäiväisesti, osallistumisen myös ilman yöpymistä kilpailupaikkakunnalla.

Kilpailureitti luokille jotka kilpailevat kaksipäiväisesti, pe-la 10.8.-11.8.2018, on 630 km; sisältäen 12 erikoiskoetta, yhteispituus 161 km.

Kilpailuluokat jotka ajavat yksipäiväisesti la 11.8.2018, reitin kokonaispituus n.296 km; sisältäen 6 erikoiskoetta, yhteispituus n. 85 km.

Kansallisessa rallissa luokat historic-autoille ja nykyautoille; naisille, nuorille, F-ryhmäläisille, 4-vetoautoille yms.. Nykyautoille tarjolla kattavasti ennakkotutustuvat luokat (pe-la 10.8.-11.8.2018).

Vuosien varrella on käyty paljon keskustelua myös siitä, miten mahdollisesti lukuisia talleissa olevia historic-autoja, joilla ei viime aikoina kilpailtu, voitaisiin saada mukaan kilpailuihin? Kilpailun järjestäjä, Lahti Historic Rally ry, tarjoaa kannustimeksi alennetun ilmoittautumismaksun kaksipäiväiseen kilpailuun niille historic-autoille, joilla on viimeksi kilpailu vuonna 2014 tai aiemmin.

Kansallisen rallin säännöt julkaistaan 15.6.2018.

Kategoriat: Uutiset