Sami Pajari ja Jani Hussi ajoivat ensimmäisen yhteisen kisansa Lahti Historic Rallyssa vuonna 2022. Pari sijoittui yleiskilpailussa kolmanneksi. Tänä vuonna Hussi kilpailee ex-F1-kuljettaja Heikki Kovalaisen kanssa Ralli SM -sarjassa. Tämän myötä heidän nähdään siis Lahdessakin. Kuva: Seppo Koskinen

Vuoden 2023 kaksipäiväisessä Lahti Historic Rallyssa ajetaan kolmen eri arvosarjan pisteistä elokuun puolivälissä. Tuttuun tapaan FIA:n historicien EM-sarjan osakilpailu 7/9, Ralli SM -sarjan osakilpailu 6/7 sekä Historic Rally Trophy -sarjan osakilpailu 5, jossa tasanopeusluokan kilpailijat ajavat omat kisansa kumpanakin päivänä eli osakisat 5–6/8.

Ennen kuin näitä pisteitä jakamaan kilpailijoille, on vielä sitä ennen selvitettävä paremmuus parissa muussakin osakilpailussa. EM-sarjasta on toistaiseksi ajettu vasta yksi osakisa, Costa Brava, huhtikuussa kausi jatkuu Tsekeissä, toukokuussa Espanjassa, kesäkuussa Sveitsissä ja Unkarissa ja heinäkuussa Itävallassa. Ralli SM -sarjassa takana ovat jo osakisat Rovaniemellä, Kuopiossa ja Jyväskylässä. Seuraavaksi ajetaan Seinäjoella ja vielä ennen Lahtea Joensuussa. HRT-sarjassa talvella ajettiin Hankasalmella, Hämeenlinnassa ja Kuhmoisissa. Kotkan UA:n kisa Virolahdella/Miehikkälässä ajetaan toukokuussa, minkä jälkeen alkaa keskittyminen Lahden osakisaan.

Viime vuoden ”mediamagneettina” olivat mm. Sami Pajari–Janni Hussi EM-osakilpailun puolella sekä tietty Jari-Matti Latvala–Risto Pietiläisen kanssa. Pajarin osallistumisesta ensi kesän kisaan ei vielä ole tihkunut tietoja, mutta sehän tiedetään, että Janni Hussin pitäisi olla paikalla. Jannihan hoitelee SM-sarjaa ajavan Heikki Kovalaisen menopelissä konttoripäällikön hommia.

EM-sarjan osallistujista on vain oletustietoja tällä hetkellä. Kun EM-pisteitä saatuaan kilpailijoiden pitää rekisteröityä FIA:n sivuilla, toistaiseksi noin 50 autokuntaa on ilmoittautunut mukaan sarjaan. Rekisteröityä pitää ennen osakilpailun ilmoittautumisajan umpeutumista, joten lisää tulee varmasti, kunhan aikaa kuluu. Suomalaisiakin on toistaiseksi listalla kolme, mutta jo Tsekin kisaan lähtee useampia kuljettajia.

HRT-sarjassa Nuottisarjalaisilla on mahdollisuus kansallisella lisenssillä ajaa EM-kisan puolella, mikäli auto ja kuljettajat täyttävät kansainväliset säännöt. Jotta heidät saadaan HRT-sarjan pistetaulukkoon mukaan, yhdistetään EM- ja HRT-kisan nuottiluokkalaisten tulokset. Näin saadaan heidän nopeusjärjestyksensä mukaan laskettua sarjapisteet.

Näillä sivuilla kannattaa ”piipahtaa” melko usein, sillä täältä ensimmäiseksi löytää informaatiota järjestelyjen etenemisestä ja tarkempia yksityiskohtia tapahtumasta.

-kk

 

Kategoriat: Uutiset