Sveitsiläispari Pascal Perroud-Marchand Quentin BMW:llä voittivat historicien EM-kauden neljännen osakisan Sveitsissä. Kuva: Rolf Bourquin/järjestäjien FB-sivulta

Sveitsiläispari Pascal Perroud–Marchand Quentin BMW M3:lla voitti viikonloppuna ajetun historicien EM-sarjan osakilpailun 4/9 nimeltään Rally International du Chablais. Ensimmäisen erikoiskokeen nopein oli toinen sveitsiläispari Florian Gonon–Michel Horgnies BMW M3. Pari ylsi pohja-aikaan myös kakkosella ja johti tässä vaiheessa kisaa, kunnes Perroudin autokunta otti ”ohjakset” käsiinsä ja ja perjantaina yötauolle lähdettiin Perroudin johtaessa. Gonon oli tipahtanut päivän aikana viidenneksi, yli puoli minuuttia kärjelle hävinneenä.

Italialainen ”Lucky” Lancia Intergralella Fabrizia Ponsin kanssa olivat kakkosena 12,6 sekuntia johtavaa kuljettajaa perässä. ”Zippo” uuden kartturinsa Denis Picenon kanssa Audilla olivat perjantain kuuden pätkän jälkeen tuloslistalla kolmantena vain 1,8 sekuntia Luckya perässä.

Lauantaina ”vanhat konkarit” Lucky ja Zippo olivat ekan pätkän jälkeen kärkikaksikkona ennen Perroudia. Seuraavalla sama tahti jatkui. Sitten Zippo nousi kärkeen, mutta vain keskeyttääkseen ulosajon vuoksi seuraavan erikoiskokeen jälkeen. Näin kärkikolmikkona oli tässä vaiheessa Lucky, Perroud sekä Gonon. EK 12/14 peruttiin. Viimeistä edellisellä Lucky oli vielä johdossa, mutta viimeisellä erikoiskokeella italialainen oli vasta 18:s jääden Gononin ajamasta pohja-ajasta lähes kaksi minuuttia ja putosi lopputuloksissa kolmanneksi puolisen minuuttia voittajalle hävinneenä.

Mutta sitten…. tämän rallin kaksi ensimmäistä paria ei näytä olevan ilmoittautunut ajamaan EM-pisteistä, joten – tähän perustuen – EM-sarjalaisista korkeimmat pisteet kategoriassa 4 nappaa Lucky ja Pons. Kategorian 3 paras pari oli Guy Trolliet–Sebastien Moulin Porsche 911 SC:llä Sveitsistä ja kategoriassa 2 ranskalaispari Jean-Marc Bussolini–Patricia Bussolini Porsche 911 Carreralla. Kategorian 1 voittajaparina nähdään tuttu brittipariskunta Ernie ja Karen Graham Ford Escort Twin Camilla.

Suomalaiskuljettajia ei Sveitsissä ollut mukana. Osallistuminen ralliin maassa, joka ei kuulu EU:iin, on tietty hankalampaa erilaisista tullimuodollisuuksien vuoksi, saattaa selittää osallistujien innottomuutta lähteä tänne ajamaan. Järjestäjien Facebook-päivitysten mukaan Ari Vatanen oli mukana 0-autolla eli toimitsijatehtävässä.

EM-pistetaulukko löytyy tämän linkin kautta.

Seuraava osakilpailu on 56. Mecsek Rally Unkarissa juhannusviikonloppuna.

-kk

Kategoriat: Uutiset