Visit Lahti -organisaatio luovutti helsinkiläiselle, historic-rallien konkarille Sverre Norrgårdille huomionosoituksena upean solmion ja solmioneulan, jossa ”koristeena” ihan oikeaa päijät-hämäläistä sorateiden hiekkaa.  Muistoesineet luovutettiin Norrgårdille eilen torstaina Lahti Historic Rallyn Rallietkoilla Lahden venesatamassa. Norrgård on ainoa kuljettaja, joka on osallistunut kaikkiin Lahti Historic Ralleihin, myös siihen ensimmäiseen, joka ei ollut vielä EM-osakilpailu. Viime vuonna vielä Matti J. Tarvainen oli samassa tilanteessa, mutta tänä vuonna Tarvainen ajaa kansallisen rallin puolella.

Lähinnä historic-autolla kilpaillut Norrgård aloitti ns. moderneilla autoilla, mutta vaihtoi aika pian historicien puolelle. Parhaiten menestystä on tullut kategoriaan 1 kuuluvilla autoilla eli ennen vuotta -69 valmistetuilla.

Merkityksellistä Norrgårdin uralla ovat olleet historic-rallien EM-sarjat, joihin mies lähti vuonna 2014. Vuodesta 2015 lähtien Norrgårdin kaudet ovat päättyneet henkilökohtaiseen EM-mitaliin. Ensin joukkueiden välisestä kilpailusta tuli EM-kultaa vuonna 2014, minkä jälkeen kaulaan on vuosittain pujotettu yksi henkilökohtainen kultamitali sekä kaksi hopeista ja kaksi pronssista. Vuoden 2020 joukkueiden EM-voitto lisäsi kultamitalien määrän kolmeen. Historic-ralleja Norrgårdilla on takanaan lähes 200.

Norrgård on historic-uransa aikana noussut historiallisesti jo kuutena vuonna peräkkäin kansainvälisen autoliiton FIA:n mitaligaalassa palkintokorokkeelle EM-mitalia hakemaan.

Lahti Historic Rallyssa Sverre Norrgård ja Anni Villikka kilpailevat numerolla 142 BMW 2002 Ti:llä.

Pikkukuvassa Sverre Norrgård oikealla sekä Jani Backman, Visit Lahden projektipäällikkö ja Lahti Historic Rallyn järj.tk:n pj

Kategoriat: Uutiset