Rallin sääntöjen mukaan kilpailuun osallistuville autoille tehdään etukäteen turvallisuustarkastus, jossa lähinnä tarkistetaan, että kalusto sekä kuljettajien varusteet ovat sääntöjen mukaisia, ja kaikki tarvittava on mukana. Tämä tehdään tietyn, tarkan aikataulun mukaisesti ja kilpailussa käytettävän auton on oltava oikeaan aikaan paikalla tai voi tulla aikasakkoa. Kilpailuissa, joissa reittiin saa ennakkoon tutustua, autot tarkastukseen tuo yleensä tiimin huoltomies. Kilpailijat kun ovat usein samoihin aikoihin vielä ”nuotittamassa” reittiä.

Lahti Historic Rallyssa turvallisuustarkastukseen on yleisöllä vapaa pääsy. Ralliautoja pääsee katsomaan todella läheltä, vaikkei koskemaan sentään ylläkään. Ja mikä parasta, paikalla on myös autourheiluexpertti Kimmo Viitanen, joka yleisölle kertoo kilpa-autoista, niiden kuljettajista ja monenlaista muustakin ralliin liittyvästä. Viitanen on tehnyt kuulutustöitä jo yli 30 vuotta, aikoinaan lähti kulkemaan isä-Kalervon jalanjälkiä.
”Ensimmäisinä kertoina minut kelpuutettiin kuivaamaan autojen peltejä ennen kuin niiden oviin liimattiin numerotarrat. Siitä pikkuhiljaa innostus autourheiluun lähti kasvamaan”, kertoo Kimmo.

Lahti Historic Rallyn monivuotisen yhteistyökumppanin Autosalpa Oy:n tilat osoitteessa Vanhanradankatu 2 ovat mitä parhaimmat tällaiseen tilaisuuteen. Autohalli on valoisa ja avara, autojen jono etenee U-muotoisena yleisön silmien alla. Hallin ylätasanteella on myös kahvila, josta voi zoomailla autoja yläperspektiivistä, nauttia kahvin kanssa pikku naposteltavan ja nauttia Kimmon selostuksista.

Torstaina 10.8. EM-kilpailuun osallistuvien ralliautot tulevat turvallisuustarkastukseen klo 16:00. Heidän kilpailunumeronsa ovat 100-alkuisia.

Perjantaina 11.8. klo 8.00 alkaa Historic Rally Trophy -sarjan autojen turvallisuustarkastus. HRT-sarjalaisten numeroinnit ovat 200-alkuisia.  HRT-sarjassa ensimmäisinä katsastetaan tasanopeus- ja näytösajo-luokan osanottajien autot (numeroinnit 400- ja 500-alkuisia).

Future SM-rallin osanottajien turvallisuustarkastus alkaa perjantaina 11.8. klo 11:30 ja niin kauan kuin autoja riittää. Future SM-rallin osanottajien alkavat SM-ralleista tutuilla numeroilla, ykkösestä eteenpäin.

 

Kategoriat: Uutiset