Unkarin Mecsek-rallin voittajakolmikko: keskellä unkarilaiset Sierralla ajaneet Tibor Erdi Juniori ja kartturi Istvan Kerek, oikealla kakkoseksi sijoittunut pari Lucky-Fabrizia Pons sekä vasemmalla Klaus Wagner-Gerda Zaunder. Kuva: Paavo Virtanen

Unkarilaispari Tibor Erdi Junior–Istvan Kerek voittivat nelivetoisella Sierra RS Cosworthillaan Unkarin EM-osakisan, joka oli kauden viides osakilpailu. Nimimerkillä ”Lucky” kartturinsa Fabrizia Ponsin kanssa jäivät Lancia Delta Integralellaan puolisentoista minuuttia. Itävallan Karl Wagner-Gerda Zaunder Porsche 911 SC sijoittuivat kolmanneksi. Heille kertyi eroa voittajaan reilut 2,5 minuuttia. Suomalaisia Unkarissa oli vain yksi autokunta, joka ei kuitenkaan ajanut EM-pisteistä. Kiiminkiläiset Osmo Polojärvi ja Antero Pyykkönen Volvo 242:lla joutuivat keskeyttämään moottorivikaan EK:lla 11. Unkarissa ajettiin EM-osakilpailun lisäksi Tsekin ja Unkarin omien mestaruussarjojen osakisat sekä Mitropa Historic -sarjan pisteistä. Näissä kaikissa osanottajia oli yhteensä 55, EM-historic-kisassa lopulta 17 autokuntaa, kun yksi perui osanottonsa. Lukema nousi 18:aan, kun suomalaiset olivat sarjan ulkopuolisina mukana.

Unkarissa oli sen verran kova ukkos- ja sademyrsky kisan aikana, että toimitsijoiden ja kilpailijoiden turvallisuuden vuoksi ensimmäisen päivän toinen lenkki peruttiin. Erikoiskokeita ajettiin siis vain kolme.

Historicien EM-sarjan seuraava osakisa eli kauden kuudes ajetaan Itävallassa heinäkuun puolivälissä, minkä jälkeen on vuorossa Lahti Historic Rally. Kaiken kaikkiaan osakisoja tänä vuonna on yhdeksän. Viimeinen on sarjan toinen soraralli Kreikassa.

FIA:n tietojen mukaan laaditut sarjapistetaulukot löytyvät osiosta Katsojat ja Sarjapisteet sekä Tapahtuma-osiosta Kilpailut-alalehden takaa.